ЮРИДИК ХИЗМАТ ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ ДАВЛАТ БОШҚАРУВИ ОРГАНЛАРИ ТИЗИМИДА ТУТГАН ЎРНИ - ФАЙЗИЕВ , Хайриддин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мамлакатимизда муносабатларни ҳуқуқий тартибга солиш механизмларининг жадаллашуви давлат бошқаруви тизимида фаолият юритадиган юридик хизматлар фаолияти янада кучайишига туртки бўлди. Ушбу жараёнлар муҳимлигини англаб етган ҳолда, давлат норма ижодкорлиги ва ҳуқуқни қўллаш ишларига, хусусан, юридик хизмат фаолиятига алоҳида эътибор беришда давом этмоқда, зотан ушбу хизмат бўлмаса, ташкилий-ҳуқуқий шаклидан қатъий назар, ҳеч бир ташкилот самарали иш юрита олмайди. Юридик хизматнинг тўғри ташкил этилиши ва унинг томонидан ўз вазифаларини самарали бажарилиши кўп жиҳатдан давлат органи ва ташкилоти муваффақиятли фаолият юритиши учун муҳимлиги хусусида тушунча шаклланмоқда. Мақолада қонунчиликка риоя этишда давлат органлари ва ташкилотларининг норма ижодкорлиги, шартномавий-ҳуқуқий ва талабнома-даъво ишларини амалга оширадиган юридик хизматлар тушунчасини назарий-ҳуқуқий жиҳатдан очишга ҳаракат қилинган ҳамда мавзу доирасида юрисконсультлар ишининг муҳим жиҳатлари хусусида фикр мулоҳазалар юритилган.