ЎЗБЕКИСТОНДА ИЖТИМОИЙ ДАВЛАТ БАРПО ЭТИШНИНГ КОНСТИТУЦИЯВИЙ-ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - АЗИЗОВ , Ниғмонжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада ижтимоий давлатчилик ғояларининг вужудга келиши, унга бўлган ёндашувлар, ижтимоий давлат белгилари, хусусиятлари, халқаро ҳуқуқий-ҳужжатларда ва хорижий мамлакатлар конституцияларида ижтимоий давлат тамойилларининг акс этиши, Ўзбекистон Конституциясида ижтимоий давлат тўғрисидаги қоидаларнинг мустаҳкамланиши, унинг конституциявий-ҳуқуқий асослари, жамиятда амалга оширилаётган ижтимоий, иқтисодий, сиёсий, ҳуқуқий, маданий ислоҳотлар баён этилган, шунингдек, муаллиф томонидан тавсиявий хулосалар билдирилган.