ИНТЕЛЛЕКТУАЛ МУЛККА ОИД МИЛЛИЙ ҚОНУНЧИЛИКНИ ТИЗИМЛАШТИРИШ ВА КОДИФИКАЦИЯ ҚИЛИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - ХУДАЙБЕРДИЕВА , Гулнора (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Mақолада интеллектуал мулкнинг таркибий қисмлари моҳияти, соҳага оид қонунчиликни тизимлаштиришга оид давлат-ҳууқий сиёсатининг асослари, тизимлаштириш орқали кодификация қилиш йўллари, қонунчиликни такомиллаштиришда халқаро ҳужжатларнинг таъсири, тизимлаштиришда моделли кодексдан фойдаланишнинг аҳамияти, олимларнинг ушбу соҳадаги илмий қарашлири таҳлил қилинган.