XALQARO TASHKILOTLARNING USTAV ORGANLARINING ISLOXOT MASALLARI - РАХИМОВА , МУАТТАРА (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Tadqiqot mavzusining dolzarbligi xalqaro tashkilotlar faoliyatini tashkil etishda asosiy organlarning vakolatlari va rolini o‘zgartirishning mumkin bo‘lgan istiqbollari, shu jumladan BMTning nizom organlari o‘rtasidagi munosabatlarni isloh qilish yondashuvlari bilan bog'liq.