ЎЗБЕКИСТОНДА ЮРИДИК ХИЗМАТ ИНСТИТУТИНИНГ ТАШКИЛ ЭТИЛИШИ ВА РИВОЖЛАНИШ БОСҚИЧЛАРИ - ФАЙЗИЕВ , Хайриддин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Юридик хизматнинг ҳуқуқий мақомини ошириш, унинг роли ва аҳамиятини янада кенгайтириш масаласи алоҳида аҳамият касб этади. Шу нуқтаи назардан ҳам мазкур институтнинг тарихий ривожланиш жараёнлари таҳлилларидан келиб чиқиб, мақолада мамлакатимизда юридик хизматнинг давлат органлари ва ташкилотлари фаолиятида қонун устуворлигини мустаҳкамлаш, ислоҳотлар жараёнида юрисконсультларнинг роли ва масъулиятини янада кучайтириш мақсадида амалга оширилган чора-тадбирлар тўғрисида фикр-мулоҳазалар юритилади. Шу билан бирга, адлия вазирлиги тизимида босқичма-босқич жорий қилинаётган юридик хизмат кўрсатиш янги тизимининг афзалликлари хусусида қисқача маълумотлар берилиб, унинг ижобий жиҳатлари билан боғлиқ баъзи хулосалар қилинган.