ЖИНОЯТГА ОИД МАЪЛУМОТЛАРНИ КЎРИБ ЧИҚИШ УСТИДАН ПРОКУРОР НАЗОРАТИНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ МУҲИМ ВАЗИФАЛАРИ - ТОШТЕМИРОВ , Баҳром (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Тайёрланаётган ёки содир этилган жиноятлар ҳақидаги аризалар, хабарлар ва бошқа маълумотларни қабул қилиш, рўйхатдан ўтказиш ҳамда ҳал этиш ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар фаолиятининг асосини ташкил қилади. Ушбу мақолада ҳуқуқий статистика ва тезкор-ҳисоб маълумотларини юритишга бевосита масъул бўлган ички ишлар органларида жиноятга оид аризалар, хабарлар, бошқа маълумотларни қабул қилиш, рўйхатдан ўтказиш ва ҳал қилишдаги айрим қонунбузилишлар, уларнинг оқибатлари ҳамда бу соҳада прокурор назоратини амалга оширишнинг муҳим вазифалари хусусида сўз юритилади.