ДАВЛАТ ХИЗМАТЛАРИ СОҲАСИДА СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТНИ ҚЎЛЛАШНИНГ КОРРУПЦИЯНИ ОЛДИНИ ОЛИШГА АҲАМИЯТИ - МЕЛИЕВ , Худоёр (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ушбу мақолада сунъий интеллектдан фойдаланиш бўйича республикамизда кетаётган ислоҳотлар, қабул қилинган қонунчилик ҳужжатларининг мазмуни очиб берилган. Давлат хизматлари соҳасида сунъий интеллектдан фойдаланишга оид хорижий мамлактлар тажрибасига мурожаат қилинган ҳолда унинг истиқболи ҳақида таҳлилий фикрлар берилган. Сунъий интеллектнинг инсон омилининг таъсирини камайтириш, маълумотларни таҳлил қилишнинг юқори тезлиги ва аниқлиги таъминлаш ҳамда катта миқдордаги маълумотларни қайта ишлаш салоҳиятини тақдим этиши асослантирилган. Бу омиллар ўз навбатида ушбу технологиянинг давлат хизматлари кўрсатишда коррупциянинг олдини олишда муҳим восита бўлиши кўрсатилган.