ПРОКУРОР ҲУҚУҚИЙ ВОСИТАЛАРИНИНГ МИЛЛИЙ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ ТАҲЛИЛИ - КОМИЛОВ , Авазбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мазкур мақола прокурор ҳуқуқий воситаларининг миллий ҳуқуқий асослари таҳлилига бағишланган. Муаллифнинг қарашларига кўра, прокурор ҳуқуқий воситаларига оид нормалар Ўзбекистон Республикасининг қонун ва қонуности ҳужжатлари, Бош прокуратурада хизматда фойдаланиладиган ҳужжатлар ҳамда Ўзбекистон Республикаси прокуратура органлари ҳайъатларининг қарорларида баён этилган. Шу билан бирга, миллий қонунчилик ва идоравий ҳужжатларида прокурор ҳуқуқий воситалари ҳар томонлама ва тўлақонли тартибга солинмаган бўлиб, узоқ муддатли истиқболда прокурор ҳуқуқий воситаларини тартибга солишга қаратилган махсус қонун ёки Бош прокурорнинг алоҳида соҳавий буйруғи қабул қилинишига зарурат туғдиради.