АЙБЛИЛИК ТЎҒРИСИДАГИ МАСАЛАНИ ҲАЛ ҚИЛМАЙ ТУРИБ ЖИНОЯТ ИШИНИ ТУГАТИШНИНГ АЙРИМ ЖИҲАТЛАРИ - МАХМУДОВ , Суннатжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мазкур мақолада суд-ҳуқуқ ислоҳотларини амалга ошириш босқичида жиноят-процессуал қонунчилигига илғор хорижий тажрибани имплементация қилиш орқали айблилик тўғрисидаги масалани ҳал қилмай туриб жиноят ишини тугатиш институтининг айрим асослари таҳлил этилди ҳамда мазкур ҳолатларни қўллаш билан боғлиқ муаммолар ўрганилган. Шу билан бирга, айблилик тўғрисидаги масалани ҳал қилмай туриб жиноят ишини тугатиш асосларининг айрим турларини ўрганиш орқали жиноят-процессида жабрланувчи ёки фуқаровий даъвогарнинг мулкий ҳуқуқларини ҳимоя қилиш масалалари кўриб чиқилди. Таҳлил натижалари юзасидан, айблилик тўғрисидаги масалани ҳал қилмай туриб жиноят ишини тугатиш институтини такомиллаштириш бўйича тегишли таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.