ТЕЗКОР-ҚИДИРУВ ФАОЛИЯТИНИ АМАЛГА ОШИРУВЧИ ОРГАНЛАР ВА ТЕРГОВ БЎЛИНМАЛАРИ ЎРТАСИДАГИ ЎЗАРО ҲАМКОРЛИКНИНГ ЯНГИ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ - КУЗИЕВ , Азизбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада Ўзбекистон Республикаси жиноят-процессуал қонунчилигига бир қатор ўзгартиш ва қўшимчалар киритилиши муносабати билан тезкор-қидирув органлари ва тергов бўлинмалари ўртасида ўзаро ҳамкорликнинг янги тенденциялари шаклланаётганлиги ҳақида сўз юритилади. Жумладан, муаллиф Ўзбекистон жиноят қонунчилигида тезкор-қидирув фаолияти натижаларидан жиноят ишларида исботлаш процессида далил сифатида фойдаланиш учун қонуний шарт-шароит яратилганлиги, шунингдек,терговчи томонидан жиноят процессида ноошкора тергов ҳаракатларини амалга оширишни назарда тутувчи ҳуқуқий нормалар қонунчилигимизга киритилиши мумкинлиги борасида фикр билдирган.