ЗАМОНАВИЙ ЧАҚИРИҚЛАР ШАРОИТИДА ҚЎМИТА ЭШИТУВЛАРИ ИНСТИТУТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - САФАЕВ Javohir (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ушбу мақолада парламент назоратининг қўмита эшитувлари институти бўйича қиёсий-ҳуқуқий таҳлил амалга оширилди. Хусусан, ривожланган демократик давлатлар қонунчилигида (Германия, Франция, Швеция, Грузия, Литва, Россия) қўмита эшитувларини ташкил этиш ва ўтказиш масаласи ўрганилди. Ўзбекистон Республикасида қўмита эшитувларининг ҳуқуқий асослари таҳлил қилиниб, қўмиталарнинг эшитувни ўз ташаббусига кўра ўтказиш чекланганлиги билан боғлиқ муаммолар аниқланди. Ўтказилган таҳлил асосида қўмита эшитувлари институтининг ҳуқуқий асосларини такомиллаштириш юзасидан таклифлар тайёрланди.