ШАДИЕВА Сайёра Арифовна SUD HUJJATLARINI TAFTISH TARTIBIDA QAYTA KO’RIB CHIQISHNING AYRIM MASALALARI TO’G’RISIDA - ШАДИЕВА, Сайёра (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Oʻzbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan sud-huquq islohotlari doirasida sud hujjatlarini qayta koʻrib chiqish tartibiga jiddiy oʻzgartirishlar kiritildi, quyi sudlarning sud hujjatlarining qonuniyligi va asosliligini tekshirishning yangi tartibi, taftish tartibida tekshirish joriy etildi. Protsessual qonunchilikka sud hujjatlarini qayta ko’rib chiqish tizimini tubdan o’zgartirgan jiddiy o’zgartirishlar kiritildi, bu esa yangi protsessual normalarni nafaqat amalda qo’llash nuqtai nazaridan, balki ilmiy jihatdan ham chuqur tahlil qilish zarurligini taqozo etmoqda. Mazkur maqola fuqarolik ishlari bo’yicha sudlar va iqtisodiy sudlarning sud hujjatlarini taftish tartibida qayta ko’rib chiqishni huquqiy tartibga solishning muammoli masalalariga, masalan, ishlarni taftish tartibida qayta ko’rishda odil sudlov prinsiplariga rioya etish, Fuqarolik va Iqtisodiy protsessual kodekslarda atamalarni to’g’ri qo’llash, ishlarni taftish instansiyalarida ko’rish chegaralari masalalariga va boshqalarga bag’ishlangan.