ЭРГАШЕВ Қаҳрамон Зокирович ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИДА ЖИНОЯТ ҚИДИРУВ БЎЛИНМАЛАРНИНГ КОРРУПЦИЯВИЙ ЖИНОЯТЛАРГА ҚАРШИ КУРАШИШГА ОИД ВАЗИФАЛАРИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТИ - ЭРГАШЕВ, Қаҳрамон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мақолада ички ишлар органларида жиноят қидирув бўлинмаларнинг коррупциявий жиноятларга қарши курашишга оид вазифалари ўрганилган. Мазкур масалада ўндан ортиқ ҳуқуқшунос олим, мутахассисларинг фикрлари таҳлил қилиниб, коррупциявий жиноятларга самарали қарши курашишнинг асосий иштирокчиси сифатида қуйидагилар: тезкор-қидирув фаолиятини амалга оширувчи орган раҳбари, тезкор ходимлар, терговчилар, мутахассис (эксперт-криминалист, ҳисобчи, ахборот технологиялари (IT) соҳасида билимга эга бўлган мутахассис), тезкор-қидирув фаолиятига кўмаклашувчи шахслар, фуқаролик жамияти институти вакилларидан иборат бўлиши таснифланган. Шунингдек, ички ишлар органлари жиноят қидирув ходимининг амалиётда юритилаётган хизмат вазифаларининг мазмунини ўрганиш асосида юқорида асосий ҳамда қўшимча иштирокчилар гуруҳига таснифланган шахсларнинг ҳамкорликдаги вазифалари инобатга олинган ҳолда, жиноят қидирув ходимининг намунавий хизмат вазифаларини ишлаб чиқиш таклифи илгари сурилган.