QONUNLAR IJROSI USTIDAN PROKUROR TEKSHIRUVLARINI TAKOMILLASHTIRISH: MILLIY VA XORIJIY TAJRIBA - JUMAYEV, Shohjahon (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada qonunlar ijrosi ustidan prokuror tekshiruvlari, ularning o‘ziga xos jihatlari hamda qonunlar ijrosi ustidan prokuror nazorati tadbiri shakllarining tasnifi haqida so‘z borgan. O‘tkazilgan prokuror tekshiruvlariga doir ayrim rasmiy statistik ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Bir qator huquqshunos olimlarning fikrlari bilan ilmiy munozaraga kirishilgan hamda ularning qarashlariga nisbatan muallifning shaxsiy ilmiy-nazariy pozitsiyasi keltirib o‘tilgan. Bir qator xorijiy davlatlar, jumladan, Qozog‘iston, Turkmaniston, Belorussiya, AQSH, Buyuk Britaniya, Fransiya, Singapur, Malayziya kabi davlatlarning ilg‘or tajribasi milliy qonunchiligimiz bilan qiyosiy-huquqiy tahlil qilingan hamda takliflar ilgari surilgan.