ЮРИДИК ХИЗМАТ КЎРСАТИШ СОҲАСИДА ШАРТНОМАВИЙ МАЖБУРИЯТЛАР БАЖАРИЛИШИНИ ТАЪМИНЛАШ - РАХИМОВ, Дониёр (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ушбу мақолада юридик хизмат кўрсатиш соҳасидаги шартномаларнинг шахслар ўртасидаги, жамият ва давлат ривожланишидаги аҳамияти, ҳақ эвазига хизмат кўрсатиш шартномаси ва юридик хизматлар кўрсатиш тўғрисидаги шартнома тушунчалари, юридик хизмат кўрсатиш шартномаларининг турлари хусусида сўз юритилади. Шунингдек, фуқаролик-ҳуқуқий мажбурият тушунчаси, юридик хизмат кўрсатиш шартномасининг тарафлари бўлган ижрочи ва буюртмачининг мажбуриятлари баён этилади. Бундан ташқари, юридик хизмат кўрсатиш шартномаси бўйича олинган мажбуриятларнинг бажарилишини таъминлашнинг аҳамияти, шартномавий мажбуриятлар бажарилишини таъминлашнинг: неустойка, гаров, кафиллик, кафолат, қарздорнинг мол-мулкини ушлаб қолиш, закалат каби усуллари тўғрисида тўҳталиб ўтилади. Юридик хизмат кўрсатиш соҳасидаги шартномаларда белгиланган мажбуриятларнинг бажарилишини таъминлашда неустойкани қўллашнинг маъқуллиги ва бу борада шартномага қандай шартларнинг киритилиши мақсадга мувофиқлиги хусусида таклифлар илгари сурилади.