ОЗАРБАЙЖОН РЕСПУБЛИКАСИДА МИГРАЦИЯ СОҲАСИДАГИ ДАВЛАТ БОШҚАРУВИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - ИСОКОВ , Лукмонжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ушбу мақолада Озарбайжон Республикасида миграция соҳасидаги давлат бошқарувининг ўзига хос хусусиятлари кўриб чиқилган. Жумладан, миграция масаласига доир миллий қонунчилик нормалари ва институционал жиҳатлар ўрганилган. Озарбайжон Республикасида миграция соҳасидаги давлат бошқарувининг ўзига хос хусусиятлари шундаки, у етти асосий мезонга асосланади: 1. Миграция ҳуқуқининг конституциявий кафолатланганлиги; 2. Миграция соҳасидаги миллий қонунчиликнинг халқаро ҳуқуқ нормаларига мувофиқлиги; 3. Мамлакатнинг миграция бўйича халқаро ташкилотлар ҳамжамиятига интеграциялашганлиги; 4. Миграция соҳасидаги давлат сиёсати концепциясининг мавжудлиги; 5. Миграция сиёсати бўйича ягона ихтисослашган орган мавжудлиги; 6. Миграция қонунчилигининг ягона ҳуқуқ соҳасига консолидациялашганлиги; 7. Миграцияни тартибга солишга қаратилган замонавий маъмурий усуллардан фойдаланилганлиги.