ТРАНСМИЛЛИЙ МОЛИЯВИЙ ЖИНОЯТЛАР: НАЗАРИЙ МАСАЛАЛАР - ХАМЗАЕВ, Дилавер (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада “трансмиллий молиявий жиноятлар”, “оқ ёқаликлар жиноятлари” ва “молиявий жиноятлар”нинг келиб чиқиш тарихи, уларнинг мамлакат иқтисодиётига етказиши мумкин бўлган зарари ўрганиб чиқилиб, мавжуд халқаро ҳужжатлар, хорижий тажриба ва илмий қарашларни таҳлил қилиш орқали улар ўртасидаги фарқлар кўрсатиб ўтилган. Шу билан бирга, “трансмиллий молиявий жиноятлар” ва “молиявий жиноятлар” нинг тарифи, маъноси ва турларини белгилаш бўйича ҳозирда мавжуд бўлган илмий қарашлар кўрилган, муаллиф томонидан тегишли тушунча шакллантирилган ва ушбу жиноятларнинг турларини белгилаш бўйича таклиф ишлаб чиқилган.