JINOYAT PROTSESSIDA VOYAGA ETMAGANLARNING MANFAATLARINI TA’MINLOVCHI ISHTIROKCHI SIFATIDA PEDAGOGIK VA PSIXOLOGNING PROTSESSUAL HOLATI - НОРОВА, Насиба (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Jalb qilishning asoslari taniqli tadbirlarda voyaga etmaganlar bilan bog'liq bo'lgan tergov harakatlari bilan bog'liq tergov harakatlarini moliyalashtirish bo'yicha tergov harakatlarini amalga oshirishda tergov harakatlarini amalga oshirishda ko'rib chiqiladi. BMT konvensiyalari bir qator va MDH qatnashchilari Shtatlari uchun Jinoyat protsessual modeli kodeksi, shuningdek, milliy huquqiy normalar - bu masalalar ko'rib chiqish, xalqaro qonun hujjatlari normalari tahlil amalga oshirildi. Voyaga etmaganlar bilan bog'liq tergov harakatlari ishtirokida o'qituvchi yoki psixologni jalb qilish ularning intellektual va fiziologik xususiyatlari bilan bog'liq. "O'qituvchi" kontseptsiyasining pedagogik ishchi sifatida va tergov harakatlarini o'tkazishda uning huquqiy maqomini aniqlaydi va aniqladi. O'n olti yilni yoki bu yoshga to'lgan yoki bu yoshga yetgan yoki bu yoshga to'lgan tergov harakatlari paytida o'qituvchi yoki psixologning majburiy ishtirok etish shartlari. Jinoyat protsessining mustaqil ishtirokchilari sifatida psixolog va o'qituvchi maqomi asoslanadi. O'qituvchi va professor-o'qituvchilarning huquqiy maqomi va voyaga etmagan tergov harakatlari paytida professor-protsessual qonunchilikni takomillashtirish bo'yicha takliflar shakllantirildi.