ЙИЛЛИК ҲАҚ ТЎЛАНАДИГАН МЕҲНАТ ТАЪТИЛИНИ ҚЎЛЛАШ АМАЛИЁТИ ВА ТАРТИБГА СОЛУВЧИ НОРМАТИВ-ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАР (РИВОЖЛАНГАН ХОРИЖ ДАВЛАТЛАРИ ТАЖРИБАСИ МИСОЛИДА) - МАДРАҲИМОВА, Гулжаҳон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Mазкур мақолада ходимларнинг йиллик ҳақ тўланадиган меҳнат таътилларидан фойдаланишга доир ҳуқуқ ва манфаатларини тартибга солиш бўйича ривожланган хорижий мамлакатлар тажрибаси ва қонун ҳужжатлари ўрганилган. Мамлакатимизда йиллик ҳақ тўланадиган меҳнат таътилини қўллаш амалиёти ва миллий қонунчиликдаги муаммоли жиҳатлар таҳлил этилган ҳамда уларни бартараф этиш бўйича таклифлар берилган.