MARKAZIY VA JANUBIY OSIYO MAKROMINTAQALARIDA MINTAQAVIY INTEGRATSIYANI ShHT DOIRASIDA XALQARO HUQUQIY MUSTAHKAMLASHTIRISH - MIRZAMURODOV, Shoxrux (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ushbu maqolada ShHT doirasida Markaziy va Janubiy Osiyo makromintaqasida mintaqaviy integratsiyani xalqaro shartnomaviy-huquqiy mustahkamlashning dolzarb masalalari xronologik tartibda ko‘rib chiqiladi. Maqolada ShHTning shakllanishi va uning doirasidagi integratsiya jarayonlarining xronologik tahliliga, shuningdek, ShHTni institutsionallashtirishga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada ShHT doirasida integratsiya jarayonlarini rivojlantirish bo‘yicha qabul qilingan asosiy xalqaro-huquqiy hujjatlar ko‘rsatilgan va tahlil qilingan. Tadqiqotlar doirasida ShHT doirasidagi integratsiya jarayonlarining asosiy boshlang‘ich nuqtalari belgilanib, tegishli xulosalar chiqarildi.