КОРРУПЦИЯ ВА МАНФААТЛАР ТЎҚНАШУВИ ДАВЛАТ ФУҚАРОЛИК ХИЗМАТИНИ БЕКОР ҚИЛИШНИНГ МУҲИМ БЕЛГИСИ - РАХМОНОВ , Зафаржон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу илмий мақолада давлат фуқаролик хизматида коррупция ва манфаатлар тўқнашувини олдини олиш қонунчилик нуқтаи назаридан илмий таҳлил қилинган. Коррупция ва манфаатлар тўқнашуви давлат фуқаролик хизматини бекор бўлишга асос булувчи муҳим омил сифатида урганилган. Шунингдек, коррупция ва манфаатлар тўқнашуви бўйича ҳорижий ҳамда миллий олимларнинг турлича қарашлари, ёндашувлари ҳамда уларнинг ўз йўналишлари бўйича тушунишлари илмий таҳлил қилинган. Ушбу таҳлил ва фикрлардан келиб чиққан ҳолда, мамлакатимизда давлат фуқаролик хизматида коррупция ва манфаатлар тўқнашувини олдини олишга қаратилган таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.