MЕHNAT SHARTNOMASINING TARAFLAR IXTIYORIGA BOG‘LIQ BO‘LMAGAN HOLATLAR BO‘YICHA BЕKOR QILINISHINING UMUMIY TAVSIFI - MURODULLAYEV , Dostonjon (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Mazkur maqolada “mehnat shartnomasini bekor qilish”, “mehnat shartnomasini to‘xtatish” va “ishdan bo‘shatish” tushunchalarini qo‘llash masalalari hamda mehnat shartnomasini bekor qilish asoslaridan biri sifatida mehnat shartnomasining taraflar ixtiyoriga bog‘liq bo‘lmagan holatlar bo‘yicha bekor qilinishi ko‘rib chiqilgan. O‘zbekiston Respublikasining Mehnat kodeksida taraflar ixtiyoriga bog‘liq bo‘lmagan holatlarda mehnat shartnomasini bekor qilish asoslari aniq belgilab qo‘yilgan bo‘lsa-da, ushbu asoslarni amalda qo‘llash mexanizmi mavjud emasligi aniqlangan. Xususan, qaysi asos bilan qanday tartibda va qanday muddatlarda mehnat shartnomasini bekor qilish mumkinligi haqida qoidalar belgilanmaganligi hamda boshqa qonunchilik hujjatlarida ham bu masalaga havola qilingan normalar yo‘qligi ma’lum bo‘ldi. Shuningdek, xorijiy mamlakatlarning mehnat qonunchiligida belgilangan mehnat shartnomasini bekor qilish asoslari va tartibi bilan bog‘liq masalalar o‘rganilgan.