ХАЛҚАРО МОЛИЯВИЙ МУНОСАБАТЛАРНИ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ НАЗАРИЙ-ҲУҚУҚИЙ МАСАЛАЛАРИ - ТУРСУНОВ , Ойбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада халқаро молия тизимини халқаро-ҳуқуқий тартибга солишнинг ўзига хос хусусиятлари, оммавий ва хусусий ҳуқуқий даражадаги халқаро молиявий муносабатларнинг таркибий қисмлари, миллий ҳуқуқ ва халқаро ҳуқуқнинг ўзаро нисбати каби масалалар ўрганилган. Муаллиф халқаро молия ҳуқуқини халқаро ҳуқуқнинг кичик тармоғи сифатидаги хусусиятларини очиб берган. Халқаро молия тизимида бошқа соҳаларга қараганда “оммавий” даражадаги муносабатлар “хусусий” даражадаги муносабатлар билан нисбатан сезиларли тарзда қўшилиб кетганлиги тўғрисида хулосалар қилинган.