МААНФААТЛАР ТЎҚНАШУВИНИ ТАРТИБГА СОЛИШ БЎЙИЧА ЧЕТ ЭЛ ТАЖРИБАСИ - КОРРУПЦИЯГА ҚАРШИ КУРАШ ЧОРАСИ СИФАТИДА - ПРИМОВ , Обиджон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада коррупцияга қарши чора сифатида манфаатлар тўқнашувини ҳуқуқий тартибга солишнинг хорижий тажрибаси таҳлил қилинади, ҳамда манфаатлар тўқнашувига қарши курашишнинг хусусиятлари, шакллари ва усуллари кўриб чиқилади. Чунки коррупция муаммолари бўйича олиб борилган жадал ишлар сўнгги пайтларда аксарият тадқиқотчиларни фақат жиноят қонунчилигининг қаттиқ санкцияларига асосланган "жазо чоралари" коррупциянинг намоён бўлишини кучайтиришга олиб келади, деган фикрга олиб келди. Коррупцияга қарши кураш бўйича хорижий тажриба шуни кўрсатадики, ҳатто профилактика чораларининг яхши ишлаб чиқилган тизими ҳам баъзан етарли эмас. Ўрганиш натижаларига кўра миллий қонунчиликни такомиллаштириш бўйича таклифлар ишлаб чиқилди.