ОНЛАЙН ПЛАТФОРМАЛАРДА МУАЛЛИФЛИК ҲУҚУҚИНИНГ БУЗИЛИШИ ХУСУСИЯТЛАРИ - ТИЛЛАБОЕВ , Шохрухбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада муаллифлик ҳуқуқи тушунчаси, шунингдек муаллифлик ҳуқуқини бузганлик учун жавобгарлик соҳасидаги миллий қонунчиликни модернизация қилиш зарурати келтирилган. Ижтимоий тармоқлар ва онлайн платформаларда муаллифлик ҳуқуқи бузилишининг асосий нуқталари муҳокама қилинди. Бугунги кунга келиб, бу ҳуқуқшуносликнинг ҳал қилинмаган муаммоларидан бири бўлиб, мақолада муаллиф Интернетда муаллифлик ҳуқуқининг бузилиши турлари тушунчасини беришга ҳаракат қилган. Амалий тадқиқотлар ҳам тақдим этилди, ушбу соҳадаги хорижий ва миллий ишлар муҳокама қилинди. Ҳуқуқшунослик илғор технологияларнинг ҳар бир ривожланиши билан модернизация қилинмоқда ва ҳар бир соҳа ҳуқуқий томондан тўғри ҳимояланган бўлиши керак.