МУРОЖААТ ҚИЛИШ ҲУҚУҚИНИНГ КОНСТИТУЦИЯВИЙ ВА ХАЛҚАРО-ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - ЮНУСОВ , Ҳайдарали (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақола инсоннинг мурожаат қилиш ҳуқуқи масаласига бағишланган. Унда мурожаат қилиш ҳуқуқининг аҳамияти, объектлари ва субъектлари, уни амалга ошириш шакллари, усуллари, кафолатлари ва тартиб таомилларига оид конституциявий ҳолатлар ёритилган. Хорижий мамлакатлар конституцияларидаги ўхшаш ҳолатлар умумлаштирилган, фарқли жиҳатлар ажратиб кўрсатилган. Шунингдек, муаллиф томонидан халқаро ташкилотлар органларига мурожаат қилишнинг конституциявий асослари кўрсатилган ҳамда унинг Ўзбекистон учун аҳамияти очиб берилган.