ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИ УМУМЖАҲОН ДЕКЛАРАЦИЯСИ: ҚАБУЛ ҚИЛИШ ТАРИХИ ВА ЎЗБЕКИСТОНДА БАЖАРИЛИШИ - ТИЛЛАБАЕВ , Мирзатилло (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада Инсон ҳуқуқлари умумжаҳон декларациясининг ишлаб чиқиш ва қабул қилиш тариҳи, шунингдек унинг асосий қоидалари таҳлил қилинади. Бундан ташқари, унда Умумжаҳон декларациясини Ўзбекистонда амалга оширилиши ҳамда мазкур ҳужжатнинг 75 йиллигига бағишланган тадбирлар дастури қабул қилингани алоҳида таъкидланган.