РАҚАМЛИ ИҚТИСОДИЁТГА ЎТИШ ШАРОИТИДА МИГРАЦИЯ ЖАРАЁНЛАРИ - РАХМAНОВ Шухрат; ХАМДАМОВА , Фируза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақола рақамли технологияларнинг миграция жараёнларига таъсирига бағишланган. Муаллифлар рақамли технологиялари бошқариш ва назорат қилиш, шунингдек, миграция жараёнларини прогнозлаш воситаси сифатида кўришади. Бундан ташқари, мақолада рақамли технологияларнинг мигрантлар ҳуқуқларини таъминлаш ва ҳимоя қилишдаги ўрни қайд этилган. Миграция сиёсатини амалга оширишга сунъий интеллектни жорий этиш масалалари кўриб чиқилади. Рақамли технологиялар муҳожирларга етказиши мумкин бўлган таҳдидлар ва бу таҳдидларни минималлаштириш чораларига алоҳида эътибор қаратилмоқда.