ЯПОНИЯДА СУД НОРМА КОНТРОЛИ ВА УНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - АРТИКОВ , Дилмурод (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада Японияда суд нормаконтролини амалга оширишнинг ўзига хос хусусиятлари ва келиб чиқиш тарихи ва 1962 йил 1 октябрда қабул қилинган “Маъмурий суд иш юритуви тўғрисида”ги Қонуннинг таркиби, суд тизимида тутган ўрни, Япония қонунчилигида тутган ўрни ҳуқуқшунос олимлар қарашларида баён қилинган. Маъмурий суд иш юритув турлари ва суд амалиёти ва маъмурий суд иш юритувининг умумий қоидалари ва маъмурий ҳужжатни ҳақиқий эмас деб топишда қонуности ҳужжатларини қўлламаслик асослари таҳлил қилинган. Япония қонунчилиги асосида миллий қонунчилик такомиллаштириш масалаларига урғу берилган ва Ўзбекистон Республикаси Маъмурий суд ишларини юритиш тўғрисидаги кодекснинг тегишли моддаларини такомиллаштириш борасида таклифлар илгари сурилган.