ЎЗБЕКИСТОНДА РОБОТОТЕХНИКА СОҲАСИНИ ФУҚАРОВИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ: КЕЛАЖАККА ЙЎЛ - ЮСУПОВ , Сардор (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада робототехниканинг Ўзбекистонда ва ҳуқуқ соҳасидаги кўп қиррали афзалликлари муҳокама қилинади. Робот технологияларини жорий етишнинг Ўзбекистонда иқтисодий ўсиш, меҳнат ресурсларини ривожлантириш, қишлоқ хўжалиги самарадорлигини ошириш, соғлиқни сақлаш тизимини такомиллаштириш ва хавфсизликни таъминлашга қўшган ҳиссаси муҳокама қилинмоқда. Шу билан бирга, интеллектуал мулк, жавобгарлик, маълумотлар махфийлиги ва ахлоқий масалалар каби муаммоларни ҳал қилишда ҳуқуқий тузилмаларнинг аҳамияти таъкидланади. Ҳуқуқий дунё робототехникадан масъулиятли ва ахлоқий фойдаланишни шакллантиришда, шахс ва жамиятнинг ҳуқуқ ва манфаатларини ҳимоя қилишни таъминлашда ҳал қилувчи рол ўйнайди.