KONSTITUTSIYAVIY PRINSİPLAR MAʻʼMURIY JARAYONNI AMALGA OSHIRISH MEZONLARI SIFATIDA - OLEYNIK , Dimitriy (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Maʼmuriy protsessual huquqning oʻziga xos konstitutsiyaviy huquq ekanligini hisobga olib, maqolada konstitutsiyaviy prinsiplarning maʼmuriy jarayonlarga taʼsiri koʻrib chiqilgan. Konstitutsiyaviy prinsiplar orqali maʼmuriy protsessual huquqning ishlab chiqilishi, talqini va qoʻllanilishi belgilangan. Konstitutsiya maʼmuriy protsessual huquq jarayonlarini amalga oshirish mezonlarini belgilab berishi asoslangan. Maqolada, xususan, Germaniya huquqi misolida huquqiy davlat ustuvorligi prinsipidan kelib chiqadigan qonuniylik, mutanosiblik, teng(lik) asosida murojaat qilish, ishonchni himoya qilish prinsiplari batafsil koʻrib chiqilgan.