МАЪМУРИЙ ЮСТИЦИЯ: МИЛЛИЙ ВА ХОРИЖИЙ ТАЖРИБА - РАХМОНОВ , Толиб (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақолада маъмурий юстиция тушунчасини аниқлашда турли ёндашувлар кўриб чиқилган. Маъмурий юстициянинг мазмун-моҳияти Франция Республикаси, Германия Федератив Республикаси ва Ўзбекистон Республикаси тажрибаси асосида таҳлил қилинган. Муаллиф маъмурий юстициянинг ўзбек моделини хорижий моделлар билан таққослайди. Ушбу мамлакатларнинг давлат ҳокимияти органлари тизимида маъмурий судларнинг ҳуқуқий мақомини аниқлашга алоҳида эътибор қаратилган ва уларнинг фаолияти қонун ҳужжатлари нормалари асосида таҳлил қилинган. Муаллиф маъмурий судларни фуқароларнинг ҳуқуқлари ва қонуний манфаатларини ҳимоя қилишни кафолатлайдиган ишончли восита сифатида эътироф этган. Мақолада маъмурий ҳуқуқ соҳасидаги маҳаллий ва хорижий мутахассисларнинг маъмурий юстиция моҳиятини аниқлашга оид илмий қарашлари берилган.