ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ КОНСТИТУЦИЯСИ НОРМАЛАРИНИ СУДЛАР ТОМОНИДАН ТЎҒРИДАН-ТЎҒРИ ҚЎЛЛАШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ, ТАРТИБИ ВА АҲАМИЯТИ - ОТАХОНОВ, Фозилжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мақолада Конституция, амалдаги процессуал кодекслар, қонунлар ҳам суд амалиёти илмий-назарий жиҳатидан таҳлил қилинган ҳолда Ўзбекистон Республикаси Конституцияси нормаларини судлар томонидан тўғридан-тўғри қўллашнинг ҳуқуқий асослари ва тартиби ёритилган, унинг аҳамияти инсон ва фуқароларнинг асосий ҳуқуқ ва эркинликларидан тўғридан-тўғри фойдаланиш имкониятини беришида ва одил судловни амалга оширишнинг конституциявий принципларига риоя қилишда ҳамда Ўзбекистон Республикасининг халқаро шартномаси қоидаларини қўллаш орқали Янги Ўзбекистонда халқаро ҳуқуқнинг умумэътироф этилган принцип ва нормалари қўлланилаётганида номоён бўлиши асослантирилган.