НОҚОНУНИЙ МИГРАЦИЯНИНГ ИЖТИМОИЙ ХАВФЛИЛИГИ ВА УНИНГ УЧУН ЖИНОИЙ ЖАВОБГАРЛИКНИНГ ИЖТИМОИЙ ЗАРУРАТИ - БАРАТОВА , Дилноза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мақолада миграция жараёнларининг назоратсизлиги ва муайян даражада тартибга солинмаганлиги, ноқонуний миграциянинг ўзига хос ижобий ва салбий оқибатлари очиб берилган. Жиноятнинг ижтимоий хавфлилиги, ижтимоий муносабатларнинг алоҳида ижтимоий аҳамияти ўрганилган. Мақолада ноқонуний миграциянинг ижтимоий хавфлилиги ва унинг учун жиноий жавобгарликни белгилаш зарурлиги асосланади. Шунингдек, ноқонуний миграциянинг ижтимоий хавфли оқибатлари ва унинг учун жиноий жавобгарлик масалалари ҳамда уларни ҳал этиш юзасидан таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.