РАҚАМЛИ АСРДА ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИ: МУАММОЛАР, ХАВФЛАР ВА ИСТИҚБОЛЛАР - СУЛАЙМАНОВ , Одилжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ахборот технологиялари ривожланишининг замонавий даврида инсоният глобал Интернет тармоғи орқали фаол коммуникатив муносабатларга киришди, бу эса, ўз навбатида, дунёда инсон ва фуқаронинг ҳуқуқ ва эркинликларини самарали ҳимоя қилишни таъминлаш зарурати ҳақидаги долзарб саволни кўтарди. асосий халқаро ҳуқуқий ҳужжатлар талабига биноан ушбу ҳуқуқ ва эркинликларни амалга ошириш кафолатларининг юқори даражасини сақлаб қолган ҳолда Интернет орқали ўзаро ҳамкорлик жараёни. Интернет тармоғида инсон ҳуқуқ ва эркинликларини рўёбга чиқаришнинг долзарб муаммолари уларни ҳимоя қилиш баҳонасида улардан бутунлай воз кечишни эмас, балки янги шароитларда ҳимоя қилишнинг энг самарали механизмларини ишлаб чиқишни тақозо этмоқда.