АКЦИЯДОРЛИК ЖАМИЯТИ ИЖРОИЯ ОРГАНИ: БОШҚАРУВ ВА РАҲБАРЛИКНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - МАМАНАЗАРОВ, Сардор (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ушбу мақолада акциядорлик жамиятларининг бошқарув органлари, хусусан акциядорлик жамияти ижроия органи, унинг мазмуни, корпоратив бошқарувдаги ўрни, яккабошчилик асосидаги ижро органи (директор), жамиятнинг коллегиал ижро органи (бошқарув, дирекция), уларни шакллантириш тартиби, улар билан тузиладиган шартномалар, хусусан ижроия органи функцияларини амалга оширувчи тижорат ташкилотлар билан шартномалар тузиш, ижроия органининг ваколатлари, уларнинг акциядорларнинг умумий йиғилиши ва кузатув кенгашига ҳисобдорлиги, уларнинг жавобгарлиги, жавобгарлик доираси, корпоратив бошқарув бўйича қонунчиликка киритилган охирги ўзгаришлар таҳлили, корпоратив бошқарув, жумладан, ижроия органи негизини ташкил этувчи назариялар ҳамда ривожланган мамлакатлар қонунчилиги қиёсий-ҳуқуқий таҳлили олиб борилиб, мавжуд тенденциялар аниқланган ва қонундаги бўшлиқлар, қарама-қаршиликлар очиб берилган ҳамда ушбу қонунчиликдаги камчиликларни бартараф этиш ва такомиллаштириш бўйича таклифлар илгари сурилган.