МЕҲНАТ МУНОСАБАТЛАРИДА ГЕНДЕР ТЕНГЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШДА ГЕНДЕР АУДИТИНИНГ РОЛИ - ИСМОИЛОВА , Азиза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақолада меҳнат муносабатларида гендер тенглигини таъминлашда гендер аудитининг ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинади. Гендер аудити жараёнида ташкилотларда мавжуд гендер тенгсизликларни аниқлаш, уларни бартараф этиш учун амалий тавсиялар ва чора-тадбирлар ишлаб чиқиш масалалари муҳокама қилинган. Мақолада шунингдек, хорижий давлатлардаги илғор тажрибалар ўрганилиб, уларнинг ўзига хос жиҳатлари атрофлича кўриб чиқилган.