ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИНИНГ ЖАМОАТ ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ ЖАРАЁНИДА ФУҚАРОЛАРНИНГ ҲУҚУҚ ЭРКИНЛИКЛАРИНИ ЧЕКЛАШНИНГ КОНСТИТУЦИЯВИЙ ВА ҚОНУНИЙ АСОСЛАРИ - АЛИМОВ , Гайбулла (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ушбу илмий мақолада Ўзбекистон Республикасининг Конституциясида жамоат тартиби ва жамоат хавфсизлигини таъминлаш жараёнида фуқароларнинг ҳуқуқ эркинликларини чеклашнинг айрим жиҳатлари, чеклов қўллашнинг қонуний асослари, Ўзбекистон Республикасининг “Фавқулодда ҳолатлар тўғрисида”ги қонуни, Ўзбекистон Республикаси Президентининг “Ўзбекистон Республикаси жамоат хавфсизлиги концепцияси тўғрисида”ги Фармони талаблари, бир қатор ҳуқуқшунос олимларнинг жамоат тартиби ва жамоат хавфсизлигини таъминлаш жараёнида инсон ҳуқуқлари ва эркинликларини чеклаш масалаларида билдирган фикр ва мулоҳазалари ўрин олган.