ҲАЛҚАРО ҲУҚУҚДА ҲАРБИЙ ЖИНОЯТЛАРНИНГ БЕЛГИЛАРИ - АКБАРОВ , Саидакбар (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мақолада ҳарбий жиноятларнинг белгилари ва уларнинг мазмуни таҳлил қилинади. Халқаро ҳуқуқда қилмишни жиноят сифатида баҳолаш учун унинг объектив (қилмиш тавсифи, оқибатлари, вақти, жойи, содир этиш усули ва ҳ.к.) ва субъектив (айбдорлик, мотив, мақсад) белгиларининг йиғиндисини аниқлаш талаб этилади. Шунингдек мақолада ҳарбий жиноятларнинг белгилари қаторида қуйидагилар муҳокама қилинган: 1) қилмишнинг жаҳон ҳуқуқий тартиби, жаҳон ҳамжамияти ва халқаро ҳуқуқ нормалари билан ҳимоя қилинадиган қадриятлар ва манфаатлар учун хавфли бўлиши; 2) ҳуқуққа хилофлик, яъни қилмиш ёки унинг оқибатларини юридик нормада жиноий қилмиш сифатида белгиланиши; 3) айблилик; 4) жазога сазоворлик.