ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИ ФАОЛИЯТИДА ШАХСНИНГ ҲУҚУҚ ВА ЭРКИНЛИКЛАРИНИ ТАЪМИНЛАШ - САИДОВ , Баҳром (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ички ишлар органлари фаолиятида шахснинг ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш масалалари, унга салбий таъсир этувчи объектив ва субъектив омиллар ёритилган. Ички ишлар органларида хизмат қилаётган айрим суриштирувчи ва терговчилар жиноят содир этишда гумон қилинган шахсларни қийноққа солиш, уларга нисбатан шафқатсиз, ғайриинсоний муносабатда бўлиш, шунингдек қадр-қимматини таҳқирлаш каби Каттақўрғон, Чироқчи туманларида ҳамда Андижон шаҳрида шов-шувга сабаб бўлган ҳоллар қайд этилган, бу каби ҳолатларнинг республика миқёсидаги статистикаси кўрсатилган. Ички ишлар органлари фаолиятида шахснинг ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш мақсадида, жиноят ҳақидаги ариза ва шикоятларни электрон тартибда рўйхат (ягона реестр)га олиш ва расмийлаштириш,жиноят процессининг барча босқичларида «Электрон жиноят иши» тизимини жорий этиш таклифи илгари сурилган.