KORPORATIV HUQUQIY MUNOSABATLAR: O‘ZBEKISTONDA HUQUQIY TARTIBGA SOLISH VA JAVOBGARLIK XUSUSIYATLARI - KAMALOV , Mansurxon (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Maqolada korporativ huquqiy munosabatlarda javobgarlik masalasi ko‘rib chiqilib, yuridik shaxslar va ularning boshqaruv organlarining asosiy javobgarlik turlari tahlil qilinadi. Muallif yuridik shaxsning umumiy javobgarligi, ta’sischilar va boshqaruv organlarining subsidiar javobgarligi, shuningdek, kompaniya boshqaruvida ishtirok etuvchi shaxslarning javobgarligini ajratib ko‘rsatadi. Ayniqsa, turli davlatlarning korporativ huquqida javobgarlikni belgilashga yondashuvlar farqi hamda biznes manfaatlarini himoya qilish va huquqiy tartibotni ta’minlash o‘rtasida muvozanat saqlash zaruriyatiga alohida e’tibor qaratiladi.