МЕРОСХЎР (ҲУҚУҚИЙ ВОРИС)НИНГ МАСЪУЛИЯТИ ЧЕКЛАНГАН ЖАМИЯТДАГИ УЛУШГА НИСБАТАН ҲУҚУҚИ: МАВЖУД МУАММОЛАР ВА ЕЧИМЛАР - САИДОВ , Максудбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мазкур мақолада вафот этган иштирокчининг масъулияти чекланган жамиятдаги улушини унинг меросхўрларига ўтиши, жамиятдаги иштирокчилик ва улушга нисбатан ҳуқуқнинг фарқли жиҳатлари, иштирокчилар ва меросхўрлар ўртасида вужудга келаётган низолар ва уларнинг судлар томонидан ҳал этилиши мисоллар билан ёритилган. Шунингдек, бу борадаги муносабатларни тартибга солишга қаратилган нормаларни қўллаш юзасидан шахсий муаллифлик фикр-мулоҳазалар билдирилиб, хорижий давлатлар тажрибасини ўрганган ҳолда амалдаги қонунчиликка таклифлар берилган.