МАНФААТЛАР ТЎҚНАШУВИНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШГА ҚАРАТИЛГАН ОДОБ-АХЛОҚ ВА ЭТИКА СТАНДАРТЛАРИ: БУЮК БРИТАНИЯ ТАЖРИБАСИ - МАХМУДОВ , Фируз (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мақолада давлат фуқаролик хизматчилари фаолиятида манфаатлар тўқнашувини олдини олишда одоб-ахлоқ қоидаларининг аҳамияти, этика стандартлари Буюк Британия тажрибаси асосида илмий-назарий жиҳатдан таҳлил қилинган. Тадқиқотда давлат фуқаролик хизматчиларининг фаолиятида коррупция ва манфаатлар тўқнашувини олдини олишда одоб-ахлоқ масалалари марказий ўринда туриши, шунингдек жорий этилган самарали механизмлар қиёсий таҳлил асосида ёритилган. Олимларнинг назарий қарашлари илмий мактаблар асосида классификация қилиниб, амалий мисоллар асосида илмий исботланган. Тадқиқот якунида амалга оширилган назарий таҳлиллар ва қонунчилик асосларидан келиб чиқиб, Ўзбекистонда манфаатлар тўқнашувини олдини олиш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган. Буюк Британия тажрибасини Ўзбекистонда жорий этиш истиқболлари муҳокама қилинган.