НОРМАНОВ Охунжон Эшназар ўғли БОЛАЛАР ИШТИРОКИДАГИ ЙЎЛ-ТРАНСПОРТ ҲОДИСАЛАРИНИНГ САБАБ ВА ШАРОИТЛАРИ ҲАМДА ОЛДИНИ ОЛИШ ЧОРАЛАРИ - НОРМАНОВ, Охунжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мақолада йўл ҳаракати хавфсизлигини тарғиб қилишнинг роли, унинг болалар йўл-транспорт жароҳатларининг олдини олиш бўйича фаолиятни амалга оширишдаги аҳамияти кўриб чиқилади. Хорижий мамлакатларда болалар йўл-транспорт жароҳатланишининг олдини олиш бўйича профилактик тадбирларни ўтказишнинг асосий йўналишлари ва шакллари таҳлил қилинган. Ўзбекистонда йўл ҳаракати иштирокчиларининг транспорт маданиятини шакллантиришнинг аҳамиятига эътибор қаратилган. Шунингдек, мақолада йўл-транспорт ҳодисаларининг муаммоси кўриб чиқилган ва муаллиф хавфсизлик қоидаларининг бузилиши натижасида юзага келадиган йўл-транспорт ҳодисаларига нисбатан ўзаро боғлиқ, бир-бирини тақозо этувчи тизим: инсон – транспорт воситаси – йўл ҳал қилувчи аҳамиятга эга деган хулосага келади