ЕСЕМУРАТОВ Алишер МИГРАНТЛАР ҲУҚУҚЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШ БЎЙИЧА ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИ - ЕСЕМУРАТОВ , Алишер (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Мақола дунё мамлакатларида миграция муносабатларини тартибга солиш бўйича миллий қонунчиликнинг хусусиятларига бағишланган. Англо-саксон ва Романо-герман ҳуқуқ тизимларига мансуб давлатларда миграция қонунчилигининг консолидация даражаси ва барқарорлиги таҳлил қилинади. АҚШ, Канада, Германия, Швеция каби давлатларнинг миграция сиёсати, қонунчилик нормалари ва ноқонуний миграцияга қарши кураш чоралари кўриб чиқилади. Шунингдек, Япония, Нидерландия ва Буюк Британияда ноқонуний миграцияга қарши жиноий жавобгарлик масалалари таҳлил қилинади. Мақола хорижий тажрибани ўрганиш орқали миллий миграция қонунчилигини такомиллаштириш бўйича хулосалар ва тавсиялар беради.