QAHRAMONOVA Aziza Ulug’bek qizi BOLALARGA NISBATAN ZO‘RAVONLIKKA QARSHI KURASHNING XALQARO-HUQUQIY ASOSLARINING VUJUDGA KELISHI VA RIVOJLANISHI - QAHRAMONOVA, Aziza (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada muallif tomonidan bolalarga nisbatan zo‘ravonlik tushunchasi, uning turlari, qachondan boshlab bolalarning huquq va erkinliklarini himoya qilish bo‘yicha say-harakatlar boshlanganligi haqida so‘z yuritiladi. Bundan tashqari, bolalarga nisbatan zo‘ravonlikni cheklash yuzasidan qabul qilingan xalqaro-huquqiy aktlar xronologik tartibda tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalar nisbatan zo‘ravonlikka qarshi kurashishga o‘z hissasini qo‘shgan olimlar, faollarning nazariyalari tadqiq qilinadi. Bundan tashqari O‘zbekiston Respublikasida bolalarni zo‘ravonlikdan himoya qilishning mexanizmlariga ham to‘xtalib o‘tiladi.