ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИДА ИШНИ СУДГА ҚАДАР ЮРИТИШ УСТИДАН СУД НАЗОРАТИНИНГ ХАЛҚАРО ТАЖРИБАСИ - МУМИНОВ , Беҳзод (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада ишни судга қадар юритиш устидан суд назоратини жорий қилиш бўйича МДҲ давлатлари тажрибасининг ўзига хос хусусиятлари баён қилинган. МДҲ давлатлари жиноят-процессуал қонунчилигини ўрганиш натижасида, ушбу давлатларда жиноят ишлари бўйича одил судловни амалга ошириш тизимидаги ислоҳотларнинг асосий мақсади суд назоратининг ролини кучайтиришга қаратилганлиги, бироқ расман суд назорати механизмлари киритилсада, моҳиятан йиллар давомида шаклланган тизимга ушбу институтни жорий қилиш юзасидан турлича натижаларга эришилганлигини қайд қилиш мумкин. Шу билан бирга мақолада суд назоратини жорий қилиш жараёнида юзага келган умумий муаммолар таҳлил қилинган.