ҲУҚУҚНИ ҚЎЛЛАШ АМАЛИЁТИ: МУАММО ВА ЕЧИМЛАР - АЗАМОВ , Жасурбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада ҳуқуқни қўллаш фаолиятининг самарадорлигини оширишда прогнозлашнинг аҳамияти очиб берилган. Унда амалиётда учрайдиган баъзи хатоларнинг сабаблари ва омилларини аниқлашда прогнозлаш усулидан фойдаланиш зарурлиги асосланиб, тегишли тавсиялар ишлаб чиқилган. Ҳуқуқни қўлловчи субъектларнинг сифатсиз ишлаши натижасида шахс ҳуқуқлари, эркинликлари ва қонуний манфаатлари бузилишлари ҳуқуқий меъёрлар ва амалий мисоллар асосида ёритиб берилган.