ЮРИДИК ХИЗМАТ ВА КАСБИЙ ФАОЛИЯТ: МЕҲНАТ БОЗОРИДАГИ ИМКОНИЯТЛАР, ЮРИДИК ФАОЛИЯТ ЙЎНАЛИШЛАРИ ВА АДВОКАТЛИК ЛИЦЕНЗИЯСИ (АҚШ ТАЖРИБАСИ) - ЮНУСОВ , Хайдарали (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ушбу мақолада АҚШда юридик хизмат ва касбий фаолиятининг асосий жиҳатлари ёритиб берилади. Муаллифнинг таъкидлашича, АҚШда юристлик касбининг ўзига хос тарихи бор. АҚШда юридик хизмат ва касбий фаолият давлат ва жамият тараққиётининг ажралмас қисми сифатида ривожланиб келди ҳамда бугунги кунга келиб мамлакатдаги энг шарафли касбга айланди. Мақолада адвокатлик фаолияти учун лицензия олиш тартиби, адвокатлик хизматининг турлари, аҳолига бепул хизмат кўрсатувчи халқ адвокатлари фаолиятига тўхталиб ўтилган. Штатлар кесимида аҳоли жон бошига тўғри келувчи юристлар сони, адвокатлар сони ва судъялар сонига оид статистик маълумотлар берилган. Юридик хизмат кўрсатиш билан боғлиқ ҳолат илғор хорижий давлатлардаги ҳолат билан ўзаро таққосланган. Мақола сўнггида умумлаштирувчи хулоса берилган.