ЁШЛАРНИ ИШ БИЛАН ТАЪМИНЛАШНИНГ ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ: ХОРИЖИЙ АМАЛИЁТ ВА ЗАМОНАВИЙ ТЕНДЕНЦИЯЛАР - САЪДУЛЛАЕВ , Алишер; ЗАЙНОБИДДИНОВА, Фарангиз (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада ёшларни иш билан таъминлаш соҳасида давлат сиёсатининг асослари, ваколатли давлат органлари фаолияти, соҳадаги замонавий тенденцияларга оид масалалар ўрганиб чиқилган ва хорижий мамлакатларда ёшлар меҳнат бозорини тартибга солишнинг институционал амалиёти, ёшлар бандлигини таъминлашнинг ўзига хос хусусиятлари тегишли норматив-ҳуқуқий хужжатлар ва мақсадли дастурлар асосида таҳлил қилинган. Шунингдек, мамлакатимизда ёшлар муаммоларини самарали ҳал этиш, ёшлар ва хотин-қизлар бандлигини ошириш йўлида сўнгги йилларда амалга оширилаётган ислоҳотлар сарҳисоб қилиниб, Ўзбекистон Республикасида ёшлар сиёсатини амалга ошириш, хусусан: ишсизликни камайтириш, ёшлар бандлигини таъминлаш, меҳнат бозори фаолиятини самарали ҳуқуқий тартибга солишни такомиллаштириш юзасидан таклифлар илгари сурилган.